Helpt jou met je online training maken – voor coaches & experts

Leren & Ontwikkelen in organisaties Organisatieontwikkeling

Opleidingsplan: checklist & tips inside!

Als opleider ben ik altijd nieuwsgierig naar trainings- en opleidingsplannen. En vooral hoe het ontwerp eruit ziet. Hoe is de structuur, de indeling, het geheel? En wat gebeurt er met zo een plan in de organisatie 

 

Laatst sprak ik een adviseur leren en ontwikkelen.  Ze was net bezig met een opleidingsplan voor een grote afdeling.   Ze deelde op hoofdlijnen de aanpak en de structuur. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Het klonk als een gedegen aanpak, met concrete doelstellingen en alles! Ik moest dus weten of ze een bepaald plan of model gebruikt. “ADDIE zei ze, die tip kreeg ik onlangs van een collega”.  

 

Ik was wel even verrast. Want ADDIE is een prima model…….voor het ontwerpen van een training. Ik gebruik het op hoofdlijnen ook voor mijn trainingen.  

En wie legt uit wat ADDIE is? 

Oké. 

 

ADDIE is een acroniem. In het Engels. Even kort: 

Analyse, Design, Development, Implementation, Evaluation. Elk onderdeel van het ADDIE-model vertegenwoordigt een specifieke fase in het proces: 

 

  • Analyse: Je brengt de leerbehoeften van de doelgroep in beeld. Waar staan ze nu? En waar gaan ze naartoe? In termen van kennis, vaardigheden en competenties. Je bepaalt globaal de leerdoelen en de interventies. 
  • Ontwerp: Tijdens de ontwerpfase zet je leerdoelen om in concrete leerinterventies. Je bepaalt de structuur, selecteert passende leermiddelen en je ontwikkelt een programma. 
  • Ontwikkeling: In deze fase maak je de trainingsmaterialen. Dus presentaties, hand-outs, oefeningen en multimedia-inhoud. 
  • Implementatie: De training wordt uitgevoerd. Dit gaat ook over het plannen van de trainingsactiviteiten, het verzorgen van faciliteiten en het begeleiden van de deelnemers. 
  • Evaluatie: Na afloop van de training evalueer je de effectiviteit van de training. Je verzamelt feedback van de deelnemers. En je beoordeelt of en in welke mate de leerdoelen zijn behaald. Op basis van de evaluatie voer je aanpassingen door voor toekomstige trainingen.

 

 

ADDIE levert niet 

Bij ADDIE is een trainingsontwerp de standaard uitkomst. Van een opleidingsplan verwacht ik net iets meer. Heb je het nodig om te weten wat de kosten zijn? Management wel. Ben je gebonden aan een budget? Wil je hier scherp op kunnen sturen?

Wil je overzicht van wie er allemaal betrokken zijn? En wat ze doen? Hoe ziet de planning eruit? Waarom willen we dat allemaal leren? Wat bereiken we daarmee? Hoe en wanneer communiceren we wat? 

Een soort ADDIE + model 

Wil je ook een effectief opleidingsplan? Dan pas je ADDIE aan. Ik maakte er ADDIEEA van. 

 

Analyse, design, development, implementation, execute, evaluation, adaptation. 

 

Ik heb een knip gemaakt na implementatie en daar uitvoering tussen gevoegd. Van implementatie naar uitvoering, logisch toch?! Bij de ene stap zorg je ervoor dat alles rondom de training geregeld is. En in de volgende stap geef je die training. Zo makkelijk kan het zijn. En zo lever je overal kwaliteit.   

 

De verbeteringen die je doorvoert verdienen ook een eigen plek. Dat is adaptation geworden. In je proces, je training en je opleidingsplan.

Een gedegen aanpak dat ADDIEEA gedoe 

Of je nu een opleidingsplan voor een organisatie, afdeling of een groep functies maakt. De checklist waarmee ik het opleidingsplan vul brengt de belangrijkste onderdelen in beeld. Het biedt structuur en overzicht. Niet alleen voor HR.

Je maakt in een handomdraai een opleidingsplan. En een goeie ook. Wil je mijn checklist downloaden? Ik deel ‘m graag met je.

Klik op de volgende link: 

Checklist opleidingsplan aanvragen

Heb je nog vragen, suggesties of wil je gewoon je ervaringen delen? Ik leer ook graag van andere professionals. En ik ben benieuwd naar jouw ervaring. En waar je tegenaan loopt.  Laat je een reactie achter op mijn website? 

Je bent al helemaal hier 🙂 dank voor je interesse. We zijn aan het einde.

 

Nou, Addieea he!  

Succes met het maken van jouw plan!

Met enthousiaste groet, 

Natalie

 

P.S. Heb je collega’s of vrienden die ook geïnteresseerd zijn in het ontwerpen van effectieve opleidingsplannen? Deel dit artikel gerust. Samen maken we leren en ontwikkelen beter! Daar doe ik het voor. 

avatar

Natalie Blank

Leert experts online trainen met impact

Populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *