Helpt jou met je online training maken – voor coaches & experts

Hallo, mijn naam is Natalie.

Als online opleider help ik coaches & experts in het met gemak maken van hun online training

Leert coaches nog beter training geven

Hoe was het?

Ik zat weer eens in een training waar ik niets van opstak. De zoveelste training die werd gegeven door de expert. Logisch, want dat is de inhoudelijk deskundige toch?! 

En ik zag ze ploeteren om hun kennis over te brengen. Ze waren gefrustreerd en hadden geen idee hoe ze dat moesten fixen. Met wat leuke werkvormen en opdrachten waren ze er niet. Ik had echt met ze te doen. En ik baalde ook want ik leerde niet waar ik voor kwam.  

Al die moeite die werd gedaan om een goede training te geven, een programma te ontwerpen en oefeningen te bedenken. Met weinig of geen resultaat. 

Op dat moment besloot ik dat er iets moest gebeuren. Het ging me echt aan het hart, ik wilde helpen om dit om te keren. Dat moest echt beter kunnen. Met een paar ingrediënten van mijn kennis en het bijbrengen van wat didactische vaardigheden aan die experts was het probleem zo opgelost. Konden ze wel die training geven en anderen echt iets leren. 

Van toen naar nu

In 2023 ben ik gestart met train de trainer online. Met mijn programma’s help ik nu ondernemende vrouwelijke coaches die hun kennis en expertise delen in een online trainingsprogramma. 

Of dat nu een online masterclass is van 2 uur, een 2 daagse sessie of een langer lopend programma van 90 dagen. Ik help dat programma maken zodat het didactisch ook goed in elkaar zit. Dan is het niet alleen maar leuk.

Mijn klanten streven ernaar om echt het verschil te maken voor hun deelnemers. Om niet zomaar een video te maken en dat een online training te noemen. Ze willen kwaliteit bieden die 5 sterren reviews opleveren. En ze zijn bereid daarin te investeren door persoonlijke en professionele groei. Ze hebben de ambitie om te groeien met hun business.  

Ja en waarom juist deze doelgroep? Omdat ik ‘m nogal herken in mezelf. Altijd maar bezig met het bouwen en verbeteren van je online business. Dan weer zus en dan toch maar weer zo, net iets beter of anders proberen. Totdat het werkt! En dat deel ik nu. En alles klopt dan, hoe simpel kan het zijn.  

En hoe geniet ik ervan om de mensen met wie ik werk hun eigen mooie programma’s te zien maken. Grote WOW!

Waarom zou je met mij werken

Door mijn opleidingskundige achtergrond en mijn ervaring weet ik wat er nodig is. Ik heb nu eenmaal de kennis in huis over leren & ontwikkelen. En dat is niet zelf aangeleerd met internetwijsheid  zoals bij velen. Daarnaast, binnen 30 seconden met mij bemerk je mijn Amsterdamse inslag. Niet alleen door mijn accentje. Ik heb een vlijmscherpe analyse op wat er mist in je trainingsprogramma, zowel op inhoud als in je aanpak. Waarom het niet aanslaat of waarom deelnemers afhaken. Dat laat ik je weten. En ik laat je ook zien hoe wel zodat je het voortaan zelf kan.

Mijn visie

Trainen is een vak. Online trainen is echt veel meer dan het online aanbieden van je informatie of content.  De content online delen en presenteren is dus niet de kern van online trainen. Het lijkt vaak alsof het wel om die vorm gaat, dat is niet zo. De vorm krijgt onterecht de aandacht. 

Het gaat erom dat er didactiek wordt toegepast. Juist online. Dat je allerlei maatregelen neemt om het leren te bevorderen. Met wat aanpassingen in de voorbereiding, het programma,  het trainingsmateriaal en de begeleiding is ook die training helemaal didactisch proof. En grotere kans dat er echt iets wordt geleerd.  

Een goed trainingsprogramma maken is geen wet van Meden en Perzen. Het is ook geen standaard theoretisch verhaal uit een boek. Wat voor de een werkt doet het niet voor de ander. 

Daar heb ik oog voor. Aansluiten bij wat nodig is. Elke professional start ook vanuit een andere beginpositie in de van rol trainer. Iedereen heeft zijn eigen-aardigheden en aandachtspunten. Daar houd ik rekening mee. 

Door mijn ervaring bekijk ik zaken vanuit meerdere perspectieven. Dat geeft vaak een heel ander beeld dan vanuit de rol van trainer. Daarom is het ook zo lastig om van je eigen training te zien wat er anders moet. Je loopt eigenlijk alleen maar tegen de gevolgen aan. Dat maakt dat ik vaak goed kan aansluiten bij wat er soms mist of niet lekker loopt in programma’s. Zowel op inhoud als in aanpak en uitvoering. 

Als je me zou kennen, zou je weten…

  • Dat ik wel 20 boeken tegelijk lees. Overal in huis vind je wel een stapeltje over persoonlijke ontwikkeling. En ook kook- en verhalende leesboeken. Wat kom je zoal tegen? Bijvoorbeeld de meesters van het oosten, geweldloze communicatie en zes seizoenen graan. Vaste favorieten zijn Pamela Kribbe en Yotham Ottolenghi.
  • Dat ik een dierenhart heb. En ik ben vooral begaan met het lot van zwerfdieren. Dat maakt dat ik door de jaren heen voor een aantal zwerfkatten heb gezorgd en die van de straat haal. En ik heb er nu nog 3 als inmiddels vaste bewoner. Dat zijn Schoffie, Meissie en Thomas. Ik kan intense lol beleven en genieten van die drie katten.
  • Dat ik een aantal jaren geleden ben gestopt met het drinken van alcohol. Het was eigenlijk mijn doel om gewoon niet meer doordeweeks te drinken. Omdat ik het makkelijker vond om dan tijdelijk maar helemaal niet meer te drinken, deed ik dat. En dat beviel zo prima dat ik gewoon nooit meer ben begonnen.
  • Hoe enorm ik hou van Portugal, Frankrijk en Thailand.
  • Er altijd wel een paar edelstenen onder mijn nachtkussen liggen…….voor van alles.
  • Ik houd van een breed muziekspectrum. Van de hits van de Duitse donderdag tot en met Portugese Fado. Ook van reggaetunes als Apha Blondy word ik blij. Golden Earring, Queen, Bowie en de Stones, daar mag je me mee wakker maken. En een heerlijk avondje meezingen met het oer-Hollandse De Dijk is een feest. Met de Franse chansons weet ik ook wel raad, daar ga ik ook voluit mee. En, wàt denk je?! ik zei het je toch, al die smaakjes kunnen echt in 1 mens zitten.
  • Koken en lekker eten met en in goed gezelschap mijn nummer 1 genieten is. Lekker experimenteren in de keuken met smaken en ingrediënten. Liefst 100% plantaardig. Een recept is ter inspiratie en niet om te volgen. Ik houd van rijke Aziatische smaken. Chili, komijn, gember en kurkuma zijn mijn favoriet. Maar ook een oer-Hollands stamppotje met bijvoorbeeld winter postelein of spruitjes doen het goed.
Didactisch opleider & coach online ondernemers

Benieuwd of ik jou kan helpen?

gratis 30 minuten advies om dat te verkennen