Trainen

Hoe ik mijn online leeromgeving voor mijn coaching business opzette

Hoe ik mijn online leeromgeving voor mijn coaching business opzette. In 4 stappen.

‘Zou een online leeromgeving niet de perfecte uitbreiding van mijn business zijn?’ Ergens in je achterhoofd speelt het idee al een tijdje. Misschien heb je er al over nagedacht, misschien heb je het zelfs al besproken. Je hebt nog niet de stap gezet van offline naar online.

Je hebt al een succesvolle coaching onderneming. Je biedt workshops, training en coaching aan organisaties, teams, medewerkers en particulieren. Laat me met je delen hoe ik dat heb aangepakt. En misschien is dat ook wel een eerste stap die jij kunt zetten om je kennis op een grotere schaal te delen.

Stap 1: Bepaal wat je online wilt delen

Het eerste wat ik mezelf moest afvragen was: wat wil ik precies online aanbieden? Is het alleen video-inhoud of hoort daar meer bij? Ik dacht aan de training die ik al had. Zou een online video-variant daarvan goed werken? Of misschien een combinatie van live sessies en vooraf opgenomen video’s? Of wilde ik een heel nieuw onderwerp delen? Ik stelde mezelf deze vragen:

  • Wat is mijn huidige aanbod in workshops, coaching en training?
  • Welke delen van mijn huidige aanbod lenen zich goed voor een videocursus? Of een hybride vorm? Waar is dat helpend en bespaart me dat tijd?
  • Welke nieuwe training of cursus wil ik ontwikkelen?

Door het beantwoorden van deze vragen kreeg ik een duidelijk beeld van wat ik online wilde delen.

 

Stap 2:  Bepaal wat je cursus nodig heeft

Nu ik een beter idee had van wat ik wilde delen, was de volgende stap om te bepalen wat mijn cursus allemaal nodig had. Wilde ik een volledig geïntegreerd betaalsysteem? Moesten deelnemers quizzes kunnen maken en direct feedback krijgen? Of was een simpel mailtje voldoende? Hier zijn enkele overwegingen die ik maakte:

  • Betaalsysteem: Ik wilde dat deelnemers vooraf konden betalen en ook opties hadden voor betalingsplannen.
  • Quizzes en opdrachten: Het was belangrijk dat deelnemers hun kennis konden testen en direct feedback kregen. Ik wilde dus interactieve elementen zoals quizzes en opdrachten integreren.
  • Communicatie: Ik wilde naast e-mail ook een forum of chatfunctie voor meer interactie. Want ik heb persoonlijke 1-op-1 begeleiding bij mijn aanbod. En daarnaast ook online Q & A sessies.

Door deze eisen en wensen duidelijk in beeld te brengen, wist ik precies wat mijn online cursusplatform moest kunnen bieden. Ik besloot dat mijn online cursus een combinatie van video’s, quizzes en opdrachten moest zijn om de leerervaring boeiend en interactief te maken. Ik had alle functionaliteiten in beeld.

 

Stap 3: Verken de platformen

Als je nog niet zeker weet welk platform het beste bij je past, is het tijd om te verkennen wat er allemaal beschikbaar is. Dit was een enorme puzzel. Hier zijn enkele populaire platformen die ik heb overwogen:

  • Kajabi: Alles-in-één platform met veel functies, maar iets prijziger.
  • Thinkific: Gebruiksvriendelijk en biedt veel aanpassingsmogelijkheden.
  • Moodle: Open source (gratis) en zeer flexibel, maar kan technisch uitdagender zijn. Ben je handig en vind je het leuk? Dan is het je beste keus.
  • LearnDash: WordPress plugin die goed integreert met je bestaande site.

Ik begon met het zoeken naar deze platformen en liet me inspireren door de mogelijkheden die ze boden. Ik bekeek tutorials, las reviews, en nam de tijd om te vergelijken welk platform het beste bij mijn specifieke behoeften paste. Uiteindelijk koos ik voor LearnDash vanwege de vele mogelijkheden. Er zit alles in wat ik nodig heb, voor dit moment.

 

Stap 4:  Maak een keuze en start

Na mijn onderzoek was het tijd om een keuze te maken en te beginnen. Dit was het meest uitdagende deel, maar ook het meest bevredigende. Ik begon met een eenvoudige cursusmodule. Het belangrijkste was dat ik begon en gaandeweg leerde hoe het werkte. En dat leren doe ik nog steeds.

Je kunt ook kiezen voor een platform dat geheel voor je wordt gemaakt en onderhouden. Daar hangt ook een prijskaartje aan. Daarnaast, ik vind dat ontdekken en leren ook leuk. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

De eerste keer dat ik mijn cursus live zette, was ik zo blij!  Het was een enorme mijlpaal. Na een paar enorme bloopers met de eerste versies waren de reacties van mijn (proef-)deelnemers enorm positief.

De interactie, de feedback, het gevoel dat ik meer mensen kon bereiken…-er ging een wereld voor me open-… het was echt geweldig. Ik voelde me zo trots en tevreden. Dit was echt een gamechanger voor mijn business. Mijn impact was gegroeid, mijn bereik was gegroeid en mijn business kon bloeien.  

Zet jij jouw volgende stap?

Het opzetten van een online leeromgeving kan in het begin groots, ingewikkeld en veel lijken. Met de juiste stappen en hulpmiddelen moet het lukken. Begin met het bepalen van wat je wilt delen, wat je cursus nodig heeft en verken de verschillende platformen. Maak dan je keuze en start.

Een online leeromgeving helpt je om je impact te vergroten, meer mensen te bereiken en je business naar een hoger niveau te tillen. Ben je klaar om die eerste stap te zetten? Van welke workshop of training ga je een online variant maken? Of heb je een nieuw onderwerp in gedachten?

Laat je inspireren, begin klein en bouw je online leeromgeving op. Ik geloof in jou en weet dat je het kunt. Als ik het kan, dan kun jij het zeker! Laat je me weten hoe het gaat?

Met lerende groet,

Natalie

Populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *